Derékfájás terhesen, Derékfájás terhesség esetén

Kell-e aggódni, ha derékfájás jelentkezik a terhesség elején? | Babamama | nőihírek

fáj és megrontja az ízületeket és a csontokat ízületi kezelés az ízületi gyulladásról

Gyermekvállalás Tippek kismamáknak derékfájás ellen Ahogy gyarapodik, fejlődik a mama hasában a magzat, úgy válhat egyre gyakoribb és egyre kellemetlenebb tünetté a derékfájás terhesen a derék- vagy a hátfájás. Mit lehet tenni ellene? Hogy egy szimpla sétából ne legyen hasra esés, a várandós nők önkéntelenül és ösztönösen is, jobban meggörbítik gerincüket, hátrébb hajolva próbálják ellensúlyozni a testet előrehúzó pocak hatását.

a térdízületbe történő beillesztésre szolgáló gyógyszerek csípőízületek felnőttkori diszplázia kezelése

A mindennapok során pedig elkerülhetetlen, hogy a kismama ne cipekedjen, ne emelgessen — főleg, ha nagyobbacska gyerek is van a háznál, aki igényli a mama közelségét, karjainak melegét. A kismama teste azonban már az első hónapoktól kezdve készülődik az új élet születésére, például azáltal, hogy a progeszteron hormon szintje megnő. Ez a hormon a felelős azért, hogy a kismama kötőszövetei és tartószalagjai meglágyulnak, lazábbá válnak, könnyebben derékfájás terhesen és nyúlnak.

Derékfájás terhesen - Mackórendelő

Ez nagyon fontos két szempontból is: egyfelől azért, hogy elegendő helye legyen majd a növekvő magzatnak, másfelől pedig azért is, hogy a szülés közben is minél könnyebben jusson keresztül a medencén és a szülőcsatornán a baba. Addig viszont a laza kötőszövetek és derékfájás terhesen okozhatnak bosszúságot is, például a fent említett derékfájás formájában, amit már csak megtetéz a enyhíti a köszvény fájdalmait és az életmód.

Derékfájás terhesen hajolgatással például nemcsak a derék fájdalmait növelhetjük, de akár a haskeményedések számát, vagy az idegbecsípődések esélyét is. Aki szeretné elkerülni vagy enyhíteni a terhesség alatti derékfájdalmakat, annak álljon itt pár hasznos tipp: Ne hajolgass!

Derékfájás terhesen

Inkább guggolj le, és úgy állj fel a megemelni kívánt tárggyal a kezedben. Ügyelj a helyes testtartásra!

crohn-kór ízületei fáj a hátam ha köhögök

Pocakkal az ember hajlamos a gerincét jobban hátrahúzni, a medencéjét pedig előretolni, de ez meglehetősen előnytelen az izmok és ízületek számára. Legalább akkor próbáld meg viszonylag egyenesen tartani magad, amíg ülsz — egyébként terhesség alatt ez a derékfájás terhesen ülőpóz!

Terhestünetek

Nyújtózkodj rendszeresen! Akár fekve, akár kisebb terpeszben állva ezzel át tudod mozgatni a hátad főbb izmait. Vállkörzéssel is sokat lendíthetsz a helyzeten!

a lábak ízületeiben fájdalomcsillapítók vállfájdalommal milyen orvoshoz kell menni

Nem kell malomként kaszálni, a lényeg az, hogy a letapadt izmokat átmozgasd. Ha nem megy magától a helyes testtartás, állj jó szorosan a fal mellé, hátaddal támaszkodj neki, lehetőleg úgy, hogy minél nagyobb felületen érintkezz a fallal. Pár perc múlva sokkal jobb lesz a derekad — ha pedig közben ülő helyzetbe ereszkedsz egy párszor, még a hátsó feled formájáért is sokat teszel.

Ha van gyerkőc a családban, próbáld meg rávenni, hogy többnyire a saját lábán közlekedjen. Ha mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy cipeld, kösd egy kendőben a hátadra — így jobban megoszlik a terhelés derékfájás terhesen felsőtesteden, kevésbé terheli a derekadat és a méhedet.

Nem törvényszerű, hogy fájjon a derék

Ha otthon kéredzkedne a leendő nagytesó a karodba, akkor ülj le és úgy másszon az öledbe, úgy ölelgessétek meg egymást. Esetleg aludjatok délutánonként vagy este összebújva többször, hogy így pótolhassa a bújás-adagját.

  1. Tippek kismamáknak derékfájás ellen
  2. Hátfájás elleni tippek kismamáknak: terhesség alatti hátfájás esetén mit tehetünk?
  3. Kell-e aggódni, ha derékfájás jelentkezik a terhesség elején?

Ha mégis felvennéd, kérd meg, hogy álljon fel egy sámlira vagy székre, és onnan emeld fel, így nem kell teljesen lehajolnod. A bevásárlást szinte mindig a nők intézik — még terhesen is.

ízületi duzzanat std-kkel kötőszöveti gyulladás

Ha nincs veled egy derékfájás terhesen, aki hazafelé átvenné tőled a cipekedés terhét, próbáld meg egyenlő arányban elosztani a súlyt a két kezedben. Még jobb, ha hátizsákot viszel magaddal a bevásárlásokhoz, vagy olyan szövetszatyrokkal szerelkezel fel, amiket a válladra tudsz akasztani. Ha magzatpózban alszolaz sokat segíthet a derékfájásodon, igaz, ha netán emellé a nyakad is fáj, annak bizony nem tesz jót.

Nyilván egész éjjel képtelenség tudatosan figyelni az alvási pozitúrádra, de legalább elalváskor gömbölyödj össze, amennyire tudsz. Használj kismamaövet!

Hogyan kezelhető?

Ez a kiegészítő nemcsak jól néz ki, de melegen tartja a derekad is, és ha olyan anyagból készül, akkor hathatós alátámasztást ad a hasadnak — derékfájás terhesen valamelyest tehermentesítve a gerincedet és a hát izomzatát. Mindenkinek jól esik, ha masszírozzák, de kismamaként különösen nagy áldásnak érezzük. Persze, a legjobb, ha az ember szakképzett kezek derékfájás terhesen élvezheti a masszázs áldásos derékfájás terhesen, de az sem rossz, ha otthon kap egy kis kényeztetést.

Robotvázzal a derékfájás ellen

A meleg lazítja a fájó-sajgó izmokat! Egy meleg zuhany is enyhítheti a derékfájást, de akár egy melegítőpárna is sokat segíthet. Mozogj rendszeresen!

A derékfájás okai terhesség idején

A terhesség nem ok arra, hogy abbahagyd a sportolást — sőt, ilyenkor még fontosabb, hogy karban tartsd magad. Jógázz, tornázz, táncolj, ami csak jól esik. Akár azzal is sokat tehetsz a derékfájás ellen, ha mindennap csak kényelmesen sétálsz egy órácskát.

kén és ízületek javítása királyok ízületeinek betegsége

Nektek volt derékfájásotok a terhesség alatt? Milyen trükk segített?

Lehet, hogy érdekel