Ízületi műanyagok. Térd, comb rögzítők

Kéz-, könyök-, váll terápiás eszközök katalógusa

Lábszár Kéz ortézisek A kéz és csukló ízületek esetében kialakulhat heveny vagy elhúzódó ízületi gyulladás főleg mechanikai hatások miatt fokozatosan évek, évtizedek alatt, illetve sérülések alkalmával is kialakulhatnak hosszabb kezelést igénylő elváltozások.

ízületi műanyagok

A gyulladások a teherviselő ízületi felszíneket érintik ízületi műanyagok, amelynek során az ízületi belhártya gyulladása, az ízületi folyadék felszaporodása is jelentkezhet.

Az ízület fájdalmas duzzanata, mozgásra jelentkező és fokozódó fájdalma, valamint a mozgásterjedelem beszűkülése jelentkezhet. A csuklóízület gyulladása esetén annak mozgatása, hajlítása, forgatása, valamint a hüvelykujj mozgatása lehet korlátozott illetve fájdalmas.

ízületi műanyagok

A leginkább javasolt kezelési megoldás a rögzítő, támasztó vagy a szabad mozgásokat, mozgástartományt korlátozó, sínezettel ellátott ortézis alkalmazása, amely tehermentesíti a gyulladt, vagy sérült ízületet.

A panasz súlyosságától függ a merevítés típusa, amely lehet: Nem merevített, a mozgásterjedelem kis mértékben korlátozott Műanyaggal merevített, a mozgásterjedelem közepesen korlátozott Fémmel merevített, a mozgásterjedelem teljesen korlátozott A kéz ortézisek általában méretsorozatos termékek, így a megfelelő ortézis kiválasztás a csukló körmérete alapján történik.

Ezek az ortézisek rugalmas szövetből készülnek és a tenyér felől merevítéssel vannak ellátva.

ízületi műanyagok

Súlyosabb esetben egyedi mintavételezéssel, kifejezetten a páciens méreteire készül a rögzítő, korrigáló vagy ízületi műanyagok ortézis, amely ízületi műanyagok műanyagból készül és tépőzáras pántok segítségével lehet pontosan rögzíteni.

Adaptív kézortézisek Distorsio, subluxatio, luxatio, arthritis, tendovaginitis, postoperatív állapot.

ízületi műanyagok

Szakképesítési követelmény: ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia, reumatológia, neurológia, gyermekneurológia, kézsebészet, gyermeksebészet, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás. Kiegészítő feltételek, megjegyzések az indikációhoz: A kihordási időre rendelhető mennyiség egy oldali ellátásra vonatkozik.

ízületi műanyagok

Rendelésnél az oldaliságot fel kell tüntetni.

Lehet, hogy érdekel